Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Планується ще відправлення»: волонтери з Рені та німецького Гаутинга вже кілька разів зібрали допомогу для воїнів на передову

05 Квітня 2024 17:03
Микола Григораш
«Планується ще відправлення»: волонтери з Рені та німецького Гаутинга вже кілька разів зібрали допомогу для воїнів на передову

Ренійські волонтери-пенсіонери зібрали та відправили продукти харчування воїнам на лінію фронту. Це стало можливим у тому числі завдяки сприянню благодійної організації «Ренійська жіноча варта» та спонсорській підтримці «Гуманітарної Нової пошти», яка забезпечила безкоштовне відправлення. Про це журналісту «Махали» розповіла уродженка Рені Ельвіра Цехало, яка проживає у місті Гаутинг (Німеччина) та займається волонтерською діяльністю з 2014 року.

«Відправкою на фронт хлопцям, які в окопах, та іншим солдатам займалися моя мама, тітка, дядько та ще хлопець із Рені на машині. Вантаж був із Німеччини. Один раз на місяць кожен громадянин України може відправити груз до 500 кг до наближених до окупованих регіонів та областей, де є «Нова пошта». Або, простіше кажучи, на лінію фронту. У нашій «волонтерській гвардії 60-70 плюс» все це успішно вийшло. Планується ще відправлення», – розповіла Ельвіра Цехало.

За словами волонтерки, загалом було кілька зборів для фронту: тепловізори, 3D-принтери для виготовлення засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та інше.

«Загалом я купила для хлопців 12 3D-принтерів (дуже дорогі і дешевші). Більша частина пішла на Донецький напрямок, мала – до Львова. Тепловізорів було куплено кілька штук, вони направлені в Рені та Миколаїв. У Рені один дуже гарної якості. Ми також возимо вантажі з Німеччини за сприяння євангельської церкви міста Гаутинга, пастор Клаус Фірншільд-Штойа. Він уже отримав дві подяки від командирів військових підрозділів. Я теж, і ще волонтери, мої друзі у Німеччині, вони з Миколаєва. Тож ми тримаємо стрій», – розповіла Ельвіра Цехало.

Нагадаємо, Ельвіра Цехало повідомила у соцмережах, що до неї звернулися за допомогою військовослужбовці підрозділу на сході України, який займається ремонтом техніки та виготовленням радіо- та електроприладів та оголосила збір коштів на оновлення техніки.

Фото зі сторінка Ельвіри Цехало у Фейсбук.

Поділитись
Зараз читають