Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЯК УШЛІ ДІЛКИ ЗАВОЛОДІЛИ МАЙНОМ «УКРПОШТИ» В КУРОРТНІЙ ЗАТОЦІ?

24 Червня 2022 12:37
Тетяна Терзі
ЯК УШЛІ ДІЛКИ ЗАВОЛОДІЛИ МАЙНОМ «УКРПОШТИ» В КУРОРТНІЙ ЗАТОЦІ?

Правоохоронці викрили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої протягом 2019-2020 років, використовуючи підроблені документи щодо права власності на нерухоме майно, заволоділи базою відпочинку в курортній зоні селища Затока. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

З’ясовано, що ділки, на підставі сфальсифікованої документації, зареєстрували у приватного нотаріуса, яка з метою власного збагачення дала свою добровільну згоду на участь у реалізації злочинного плану, право власності на базу відпочинку на підконтрольну підставну особу. У подальшому нотаріус перереєструвала майно бази за одним із товариств.

Слід зазначити, що вказана база відпочинку є власністю АТ «Укрпошта». Внаслідок таких протиправних дій зловмисників державі нанесені збитки, які оцінюються у майже 7 млн гривень.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Також триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших учасників групи, причетних до незаконної оборудки, та повернення майна державі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

Поділитись
Зараз читають