Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як просувається відновлення багатоповерхівки у Сергіівці, що була зруйнована російською ракетою

15 Лютого 2024 11:31
Олександра Сергєєва
Як просувається відновлення багатоповерхівки у Сергіівці, що була зруйнована російською ракетою

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області поділилась останніми світлинами будинку, та розповіла, на якій стадії знаходиться ремонт будинку. Про це стало відомо з інформації пресслужби відомства.

Новий підрядник, якого обрали у грудні 2023 року, вже приступив до виконання робіт. Будівельники вже виконали демонтажні роботи, підготували все необхідне для виконання відбудови та завезли будівельний матеріал. Наразі виконуються електромонтажні роботи, мурування зовнішніх та внутрішніх стін.

До листопада поточного року підрядник має виконати комплексну відбудову будівлі з виконанням зовнішнього та внутрішнього оздоблення, влаштувати основні інженерні комунікації та підключити їх до мережі.

Зазначимо, нового підрядника на ремонт пошкодженої будівлі вдалося знайти з другої спроби, після проведення публічних консультацій з представниками будівельних компаній.

Довідково:

1 липня 2022 року вночі російські окупанти завдали ракетний удар по Одеській області. Було зафіксовано три ракети типу Х-22. Одна з них влучила у дев’ятиповерховий будинок в центрі Сергіївки внаслідок чого був повністю знищений цілий під’їзд багатоповерхового житлового будинку. У ту страшну ніч у власних квартирах загинула 21 людина.

Болградський район тоді також зазнав важкої втрати – під час атаки у будинку знаходилася мешканка села Банівка Василівської громади Наталія Мільчева.

Цілий рік на об’єкті нібито тривали роботи з відновлення. Коли Одеську область очолив Олег Кіпер, який навідався на будівництво, стало відомо, що за цей час не було зроблено майже нічого. В інтерв’ю місцевим ЗМІ очільник ОВА зазначив, що така ситуація склалася через недобросовісного підрядника. Тоді ж він пообіцяв, що візьме відновлення будинку на особистий контроль.

Поділитись
Зараз читають