Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Врятували судно, яке підірвалось на міні, та доставили його до Ізмаїла: екіпаж штовхача «NIBULON-11» отримав нагороду 

03 Квітня 2024 15:00
Олександра Сергєєва
Врятували судно, яке підірвалось на міні, та доставили його до Ізмаїла: екіпаж штовхача «NIBULON-11» отримав нагороду 

У грудні 2023 року неподалік острова Кубану, що знаходиться у вторинній дельті Кілійського гирла, цивільне судно “VYSSOS” підірвалося на протикорабельній міні. Команда штовхача «NIBULON-11» працювала усю ніч і врешті решт змогла відшвартувати балкер до причалу Ізмаїльського морського порту. Про це повідомили у пресслужбі компанії “Нібулон”.

Працювати команді штовхача довелося у досить складних умовах, адже балкер після підриву отримав важкі ушкодження: його було повністю знеструмлено, навігаційні пристрої вийшли із ладу, була втрачена змога маневрувати.

Екіпаж «NIBULON-11» у складі помічника капітана Максима Хлибова, механіка Олександра Страшевського, моториста Сергія Борисенка, старшого матроса Станіслава Сметаненка та матроса Івана Крамаренка до ранку відкачували воду, щоб зняти судно з мілини. 

Врешті решт судно VYSSOS разом з екіпажем були доставлені в Ізмаїл, де людям надали медичну допомогу. 

За злагоджену та професійну роботу під час рятувальної операції команду «NIBULON-11» було нагороджено відзнакою, яку їм вручив керівник операції, капітан Ізмаїльського морського порту Сергій Ткаченко.

Поділитись
Зараз читають