Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Петропавлівській громаді зʼявилася Алея Слави і Волі (Фото)

10 Липня 2024 15:00
Алла Корінь
В Петропавлівській громаді зʼявилася Алея Слави і Волі (Фото)

У вівторок, 9 липня, в центрі села Петропавлівка, біля сільської ради, урочисто відкрили Алею Слави і Волі, присвячену пам’яті воїнів-земляків, загиблих у російсько-українській війні. Вшанувати пам’ять полеглих односельців зібралися мешканці усіх восьми сіл громади, також приїхали рідні захисників. Про це інтернет-виданню “Махала” повідомила Інна Дринга, адміністраторка відділу ЦНАП Петропавлівської сільської ради.

Захід пам’яті та вдячності розпочався з заупокійного молебню. Петропавлівська сільська голова Оксана Чернова звернулася до батьків полеглих зі словами співчуття та сердечної пошани. “Нехай ця Алея більше ніколи не поповнюється!..” – промовила Оксана Миколаївна. 

На заході також були присутні представник першого відділення Білгород-Дністровського РТЦК та СП Олександр Небога та начальник відділу прикордонної служби “Фараонівка” 25 прикордонного загону майор В’ячеслав Яворський. Вони висловили сімʼям воїнів вдячність за гідних синів.

Від імені громади Оксана Чернова вручила родинам військових квіти, а після відкриття Алеї запросила їх до себе в кабінет, аби розповісти про Програми підтримки родин загиблих воїнів, які діють в громаді.

Відтепер на Алеї зображені девʼять портретів воїнів-земляків, найкращих чоловіків з наймирніших сіл переважно молодого або зрілого віку, які мали жити, створювати та будувати, ростити хліб та дітей. Але були змушені взяти зброю та йти захищати країну від агресора.

Назвемо їх поіменно:

Поділитись
Зараз читають