Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дайте грошей, ваша родичка потрапила у ДТП: мешканець Арциза постав перед судом за шахрайство

30 Вересня 2024 10:33
Олександра Сергєєва
Дайте грошей, ваша родичка потрапила у ДТП: мешканець Арциза постав перед судом за шахрайство

Чоловік, прикидаючись медичним співробітником, витягував з довірливих літніх людей гроші. Як його покарав суд, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

У грудні 2022 року, бувши обізнаним, що у літньої жительки Одещини є збереження, чоловік зателефонував їй, представився медичним працівником та повідомив, що її родичка потрапила у ДТП та для проведення оперативного втручання терміново необхідні грошові кошти у сумі 4000 доларів США. 

Налякана жінка повірила словам шахрая та віддала йому гроші, за якими він особисто приїхав до її домоволодіння. У такий спосіб чоловік отримав від жінки  80 000 грн та 2000 доларів США. 

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав частково, та пояснив суду, що, приїхав на таксі з міста Арциз, оскільки йому сказали, що необхідно забрати гроші у чоловіка та привезти ці гроші в місто Білгород-Дністровський.

Він був не сам, а ще з одним чоловіком, і саме той другий забирав кошти у літнього чоловіка, поки підсудний чекав на вулиці. Завданням підсудного було лише взяти кошти та відправити їх іншим учасникам оборудки, що він і зробив – відправив через термінал 120 тисяч гривень до Луганської області.  

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні шахрайства та призначив покарання у вигляді обмеження волі на строк 4 роки 6 місяців. Однак, врахувавши роль підсудного у злочині, замінив покарання на іспитовий строк тривалістю два роки.

Також обвинувачений має сплатити на користь держави 7648 за залучення експертів.

Поділитись
Зараз читають