Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець селища Тарутине задушив приятеля зарядкою для телефону

17 Березня 2024 15:00
Олександра Сергєєва
Мешканець селища Тарутине задушив приятеля зарядкою для телефону

Тарутинський районний суд Одеської області визнав мешканця селища Тарутине винним в умисному вбивстві товариша та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася у травні 2022 року в одному з населених пунктів Тарутинської громади у будинку обвинуваченого. Він з потерпілим проживав разом, через те що в останнього не було де жити після розлучення із дружиною. Потім до них приєднався ще один приятель, якому також було ніде жити та вони почали мешкати утрьох.

В день скоєння злочину потерпілий разом з другим співмешканцем придбали пляшку вина та розпили її. Коли алкоголь закінчився потерпілий вирішив лягти спати, однак до свого ліжка не доповз і вмостився на ліжко підсудного. 

Обвинувачений спробував розбудити п’яного приятеля, однак той почав обзиватися. Розлючений господар вирішив силою підняти співмешканця, однак той не хотів вставати та почав чинити опір та штовхатися, через що підсудний сильно вдарився об стіну. Розлючений господар почав бити образника, той почав відповідати на удари та це перетворилося на запеклу бійку, в ході якої підсудний схопив шнур від телефону, накинув його на шию співмешканця та почав душити, аж поки той не втратив свідомість.

За словами обвинуваченого, він не думав, що вбив співмешканця, тому спокійно вийшов з кімнати. Проте, коли повернувся та побачив його у такому самому стані, злякався та почав викликати поліцію та швидку. 

Швидка не приїхала, оскільки в той день на цю адресу робився хибний виклик: одному з друзів по чарці стало зле і вони викликали медиків, однак коли ті приїхали п’яний “помираючий”  прийшов до тями та закрився у ванній, не вийшовши до них. Лікарям через двері він сказав, що з ним все добре і ті поїхали. Тому на повторний виклик швидка не виїхала, приїхала тільки поліція, яка констатувала смерть.

Обвинувачений розуміє, що “перестарався” та задушив людину. У вчиненому розкаюється та жалкує, що так трапилось.  

Суд дослухав сторони справи та визнав чоловіка винним у вбивстві. З семи років, які йому призначив суд, за ґратами він проведе лише п’ять, оскільки в строк покарання входить перебування у СІЗО, до якого його помістили одразу після скоєння злочину. 

Поділитись
Зараз читають