Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Ізмаїла постав перед судом за скоєння ДТП, у якій загинув мотоцикліст

08 Вересня 2024 15:30
Олександра Сергєєва
Мешканець Ізмаїла постав перед судом за скоєння ДТП, у якій загинув мотоцикліст

Внаслідок автопригоди, що сталася 6 квітня 2024 року у місті Ізмаїл, одна людина загинула, а інша отримала поранення. Винуватець аварії постав перед судом. Яке покарання йому призначено, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

Підсудний, керуючи автомобілем марки «Ford», при виїзді на перехрестя з вул. Запорізьких козаків на вул. Григорія Сковороди, не поступився дорогою мотоциклісту, що рухався головною дорогою, внаслідок чого сталося зіткнення.

У результаті ДТП водій мотоцикла отримав закриту черепно-мозкову травму, крововилив у мозок, перелами ребер та чисельні забої. Лікарі майже місяць боролися за його життя, однак чоловік помер у лікарні. 

Також внаслідок ДТП постраждала пасажирка мотоцикла – жінка отримала струс мозку, чисельні забої та перелам гомілки. 

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав себе винним та щиро розкаявся. Він пояснив, що їхав тією дорогою вперше та був дуже втомлений, тому не помітив мотоцикл. Після зіткнення він одразу вискочив з автомобіля, намагався допомогти водію мотоцикла та його пасажиру, але побачивши, що там важкі травми, викликав швидку та поліцію.

Також він зазначив, що відшкодував завдані моральну та матеріальну шкоду, сплативши потерпілій кошти у сумі 10 000 доларів. Підсудний попросив суворо його не карати та не забирати в нього водійське посвідчення, адже у нього на утриманні перебуває тяжко хвора дружина і він має двічі на тиждень відвозити її до лікарні. 

Суд дослухав сторони та вирішив призначити чоловіку покарання у виді позбавлення волі на строк ʼять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки. Однак, враховуючи пом’якшувальні обставини, замінив покарання на випробувальний строк тривалістю два роки. 

Також чоловік має відшкодувати державі кошти, що були витрачені на залучення експертів, а саме 25 368,88 грн. 

Поділитись
Зараз читають