Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати додому – Лубінець

09 Вересня 2024 13:44
Ганна Ковальова
Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати додому – Лубінець

Україна заборонила російськими військовополоненими телефонувати додому. Такий крок зробили у відповідь на збільшення кількості випадків страти українських військовослужбовців, повідомив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону, передає Махала.

«Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій щодо можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію Росії… Станом на зараз нам повідомили, що в росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає», – заявив він.

Лубінець наголосив, що «заборона здійснювати дзвінки не порушує Женевську конвенцію. Документ дозволяє полоненими лише листування».

Зазначимо, раніше родичі військовополонених, які перебувають в російській неволі й сьогодні або звільнилися звідти, створили на сайті електронних петицій до Кабінету міністрів України петицію з проханням заборонити російським окупантам телефонувати додому. Рідні українських захисників наполягали на цій забороні, оскільки їхні чоловіки та сини в Росії не мають можливості інколи навіть просто сповістити, що вони живі. Петиція швидко набрала необхідні 25+ тисяч голосів. Однак Кабмін відповів, що для заборони немає підстав.

Фото: rbc.ua

Поділитись
Зараз читають