Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ГОЛОВНЕ ЗА МИНУЛИЙ ДЕНЬ: ХЕРСОН ЦЕ УКРАЇНА

12 Листопада 2022 10:08
Ганна Ковальова
ГОЛОВНЕ ЗА МИНУЛИЙ ДЕНЬ: ХЕРСОН ЦЕ УКРАЇНА

Головною подією вчорашнього дня стало визволення Херсона від рашистських окупантів.

Близько восьмої години вечора Президент України Володимир Зеленський опублікував своє звернення, яке розпочав зі слів: Сьогодні історичний день. Ми повертаємо південь нашої країни, повертаємо Херсон”. Таким чином Президент підтвердив деокупацію Херсона, про яку вчора “гудів” весь Інтернет.

“Я щасливий бачити, як люди попри всі загрози, попри репресії та знущання окупантів берегли українські прапори, вірили в Україну… І навіть коли ще місто не повністю очищене від ворожої присутності, самі херсонці вже прибирають із вулиць і будівель російську символіку та будь-які сліди перебування окупантів у Херсоні. Так само було й в усіх інших містах, звільнених нашими захисниками. Так само буде і в тих містах, які ще очікують на наше повернення. Україна прийде до всіх своїх людей. Завдяки нашій міцності на полі бою та в дипломатії ми відновимо територіальну цілісність нашої держави”, – розповів Президент.

11.11.22 – день визволення Херсону.

Володимир Зеленський зазначив, що одразу після оборонців в місто почали заходити поліцейські, сапери, рятувальники, енергетики… Адже росіяни залишили після себе нечисельну кількість мін, а також підірвали об’єкти критичної, енергетичної інфраструктури та водоканалу. В результаті, місто залишилося без світла, води та тепла.

На сьогодні у звільнених населених пунктах Херсонської області підрозділи Сил оборони України проводять стабілізаційні заходи.

Поділитись
Зараз читають