Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Завтра на деяких водоймах Одещини завершується дія нерестової заборони: де саме

14 Червня 2023 16:34
Олександра Сергєєва
Завтра на деяких водоймах Одещини завершується дія нерестової заборони: де саме

Весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів у звязку з нерестом розпочалася 15 квітня. Завтра, 15 червня, вона припиняє діяти. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.

Дія нерестової заборони припиняє діяти на р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах, у Кучурганському водосховищі, у придунайських озерах (оз. Ялпуг – Кугурлуй, оз. Кагул, оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф’ян, оз. Китай та ін.) та оз. Сасик. Також рибу можна буде ловити у Стенцівсько – Жебріянських плавнях та у Хаджибейському, Тилігульському, Григорівському (Малому Аджалицькому), Дофінівському (Великому Аджалицькому), Шаболатському (Будацькому), Сухому і Тузловських лиманах.

Відмітимо, рибалкам-любителям дозволяється користуватися гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади.

Максимальна кількість гачків складає 7 одиниць на одного рибалку. Добова норма вилову становить 3 кг + трофей. Трофеєм вважається будь-яка риба більша за її мінімальні розміри.

Окремо зазначимо, що на Дністровському лимані нерестова заборона триває до 31 липня включно.

Поділитись
Зараз читають