Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

За активну роль у корупційній діяльності ШОР США наклали санкції на башкана Гагаузії Євгенію Гуцул

13 Червня 2024 16:55
Наталя Іванова
За активну роль у корупційній діяльності ШОР США наклали санкції на башкана Гагаузії Євгенію Гуцул

Вчора, 12 червня, на сайті Державного департаменту США було оновлено санкційні списки. Туди було внесено людей та компанії з метою послабити російську економіку під час війни, яку вона веде проти України. У цей список потрапила й прихильниця “руського миру” Євгенія Гуцул. Про це “Махала” дізналася з сайту відомства

Зазначено, що Євгенія Гуцул брала пряму та активну роль у корупційній діяльності проросійської партії ШОР, у тому числі допомагала доставляти з Росії кошти на фінансування діяльності партії.

Вони також зазначили, що вибори Гуцул на посаду башкана були сфальсифіковані, адже мав місце підкуп виборців за кошти РФ. 

“Злочинна мережа ШОР продовжує працювати над просуванням інтересів Кремля в Молдові, прагнучи при цьому корумпувати політичну систему Молдови та підірвати молдавську демократію. Замість того, щоб служити народу Гагаузії та решти Молдови, Гуцул послідовно віддає пріоритет особистим інтересам ШОР та інтересам Кремля у спробах підірвати та дестабілізувати Молдову. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати молдаван, зокрема народ Гагаузії, проти цих корупційних дій”, – зазначили у відомстві.

Внаслідок санкцій все майно та активи Гуцул, що перебувають у Сполучених Штатах, блокуються. Їй також заборонено робити будь-які вклади, отримувати кошти чи купляти активи. 

Нагадаємо, під час російсько-української війни Євгенія Гуцул неодноразово їздила до Москви просити захисту від “гніту” з боку Молдови. 

Фото сайта Nokta

Поділитись
Зараз читають