Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі розгоряється конфлікт навколо роботи станції екстреної медичної допомоги: чи планують її закрити?

06 Січня 2024 14:41
Ганна Ковальова
В Арцизі розгоряється конфлікт навколо роботи станції екстреної медичної допомоги: чи планують її закрити?

Днями в місцевих пабліках мешканці Арциза почали обговорювати чутки про те, що Арцизьку станцію екстреної медичної швидкої допомоги планується ліквідувати. Ці чутки дуже обурили місцеве населення і мешканці Арцижчини почали активно засуджувати такі наміри та висловлюватися проти цього рішення.

Приводом для обговорення стала публікація Світлани Фоменко. Цитуємо:

Увага!Звертаємося до Арцизької, Теплицької, Павловської, Виноградівської громадам.

На вашій території планується ліквідація фельдшерської бригади екстреної медичної допомоги, яка базується в м.Арциз та обслуговує територію всього колишнього Арцизького району від Василівки до Новоіванівки.Бригаду перевели до смт.Татарбунари і направляють кожного дня туди на роботу.Це сама найкраща бригада, укомплектована професійними фельдшерами і сестрами.Люди відмовляються, але їм погрожують звільненням за порушення дисципліни.

Просимо вашої допомоги, для збереження бригади ЕМД в м. Арциз, для подальшого надання кваліфікованої та швидкої медичної допомоги нашому населенню.

На ці обговорення вже відреагував очільник Арцизької громади Сергій Парпуланський. Він запевнив, станцію НЕ ліквідовують, станція працює в штатному розкладі та обслуговує підлеглі території.

Наприкінці грудня за моєю ініціативою на засіданні постійної комісії Одеської обласної ради з охорони здоров’я та соціальної політики було піднято питання збереження станції на території нашого міста. Дякуючи голові комісії Дмитру Чапір та членам комісії нам вдалося дійти консенсусу.

Також Сергій Парпуланський розповів, чому медична бригада з Арциза їздить у Татарбунари.

З початку січня, за рішенням керівництва Одеського центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, одну фельдшерську бригаду тимчасово було переведено на підсилення до м. Татарбунари.

Бригаду не звільнили і не скоротили.

В кінці січня ми очікуємо на візит комісії Одеської обласної ради з охорони здоров’я та соціальної політики, де загалом будуть вивчатися та розглядатися питання покращення умов праці та роботи Арцизької станції екстреної медичної швидкої допомоги.

Поділитись
Зараз читають