Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Центр матері та дитини в Болграді знову на торгах: бажаючих розбирати будівлю не знайшлося

02 Травня 2024 16:06
Олександра Сергєєва
Центр матері та дитини в Болграді знову на торгах: бажаючих розбирати будівлю не знайшлося

Сьогодні, 2 травня, мав відбутися аукціон з продажу недобудованого пологового будинку “Центр матері та дитини” та допоміжних приміщень. Однак бажаючих викупити цей лот не задалася, тому Болградська міська рада знову виставила його на торги. Про це”Махала” дізналася з сайту Прозорро.Продаж. 

Спочатку міська рада мала на меті продати незавершене будівництво на будівельні матеріали за 10 525 400, 00 грн без ПДВ, причому переможець аукціону мав зробити власним коштов демонтаж та розбирання будівель. Але бажаючих купити довгобуд не знайшлося, тому наступного разу ціну було знижено вдвічі – до 5 262 700 гривень. Але й це не допомогло. Аукціон знову не відбувся, бо не було бажаючих.

Але Болградська міська рада оголосила третій так званий голландський аукціон, суть якого полягає у тому, що покупці не підіймають ставку, а навпаки – понижують її. Стартова ціна лота складає 5 262 700 гривень. 

У такий спосіб нещодавно міська рада продала “Будинок доктора Начева”. Тоді покупець “збив” ціну майже вдвічі і придбав особняк за 949 277 грн. До речі, він за нього досі не сплатив, тож є вірогідність, що ми ще побачимо цю будівлю на торгах. 

Чи вдасться завдяки впровадженню голландської системи повторити успішний продаж цього разу, побачимо згодом. Аукціон має відбутися 9 травня. “Махала” слідкуватиме за розвитком подій. 

Нагадаємо, будівля перебуває в аварійному стані. Журналісти видання зробили зйомки будівлі і показали масштаб стану і руйнувань.

Поділитись
Зараз читають