Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Справу проти колишнього очільника Білгород-Дністровської райради скерували до суду

20 Листопада 2023 15:46
Олександра Сергєєва
Справу проти колишнього очільника Білгород-Дністровської райради скерували до суду

Прокурори Київської окружної прокуратури міста Одеса скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Білгород-Дністровської районної адміністрації Григорія Мельниченка. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Мельниченка звинувачують у викраденні майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на суму 2 млн 690 тис. гривень.

Слідством встановлено, що посадовець під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером «TUNA» 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом, шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу «Совіньйон» в Одесі. В подальшому він перевіз катер у «безпечне» місце на територію заводу у м. Біляївка та розпорядився ним на власний розсуд.

На початку серпня Григорія Мельниченка затримали, а вже через тиждень йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу, чим він і скористався. 

Наразі на колишнього керівника району очікує суд. В рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків пред’явлено цивільний позов.  

Зазначимо, затримання Григорія Мельниченка погано сказалося на роботі апарату районної ради. Через те, що депутати тривалий час не могли висунути нового кандидата на цей пост, працівники декілька місяців працювали без зарплатні, а ДТЕК, через великий борг за комунальні послуги, надіслав лист-попередження про відключення будівлі від електропостачання

Нового керівника депутати обрали лише на початку цього місяця. Їм став Олександр Єрошенко.

Поділитись
Зараз читають