Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

СЕСІЯ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: КАДРОВІ ЗМІНИ ТА ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

30 Липня 2022 14:30
Тетяна Терзі
СЕСІЯ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: КАДРОВІ ЗМІНИ ТА ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

У День Державності України депутати Болградської міської ради зібралися на чергове пленарне засідання. Було прийнято рішення з 36 питаннь, більша частина яких стосувалася земельних відносин.

З початку війни депутати міської ради працювали у дистанційному режимі, і от зібралися нарешті очно. Кворум ледь набрався, третини депутатів не було, і лише декілька з них повідомили про свою відсутність, інші просто не заявилися.

Одним з перших питань було припинення депутатських повноважень  Світлани Котельникової, яка поїхала з країни.

Також депутати внесли зміни до регламенту. За цими змінами вони мають право проводити сесії у дистанційному режими у зв’язку з військовим станом. Раніше сесії були теж дистанційні, але у зв’язку з пандемією коронавіруса.

Система голосування у цей день не працювала, тому депутати голосували за процедурні питання простим підняттям руки, а за проекти рішень поіменно.

Також було звільнено заступника міського голови Юрія Кочмар. Як повідомили, це його власне бажання, більше ніяких коментарів не було надано. Депутати погодилися з цим.

Далі депутати приступили до прийняття рішень стосовно земельних питань – надання оренди чи продовження її.

Це стосується тих земельних ділянок, яки призначені для будівництва та обслуговування будівель торгівлі чи для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Раніше Болградська міськрада провела тендер та замовила розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації існуючих земель комунальної власності Болградської ТГ.

Були підготовлені пакети документів по оренді цих ділянок. Сесія затвердила передачу їх в оренду. Таким чином, міська рада планує узаконити володіння землею та сплату податків з оренди до міського бюджету.

Серафим Савченко

Поділитись
Зараз читають