Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Рейдерський «віджим» бази відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці: деталі

25 Квітня 2023 14:36
Ганна Ковальова
Рейдерський «віджим» бази відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці: деталі

Правоохоронці Одещини викрили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої протягом 2019-2020 років, використовуючи підроблені документи щодо права власності на нерухоме майно, заволоділи базою відпочинку на узбережжі Чорного моря в смт Затока. Організатору схеми та виконавцям прокурори повідомили про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, за даними слідства, ділки, на підставі сфальсифікованої документації, зареєстрували у приватного нотаріуса, яка за винагороду погодилась на участь у реалізації злочинного плану, право власності на базу відпочинку на підконтрольну підставну особу.

Надалі, нотаріус перереєструвала майно бази відпочинку за одним із товариств, підконтрольним учасникам організованої групи. Та у червні 2020 року група чоловіків близько 30 осіб силою захопили базу відпочинку та земельну ділянку під нею.

Захоплене майно ділки продовжили експлуатувати у комерційних цілях. На території бази облаштували ярмарку та атракціони для місцевих мешканців і туристів.

Вказана база відпочинку є власністю АТ «Укрпошта» та внаслідок таких протиправних дій зловмисників нанесені державі збитки оцінюються у понад 10 млн гривень.

Наразі завдяки роботі правоохоронців нерухоме майно бази та землю під нею повернуто законним власникам.

Організатору та одному з виконавців цієї схеми за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України). Стосовно ще одного співучасника оборудки обвинувальний акт вже перебуває у суді.

Поділитись
Зараз читають