Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді розпочали встановлювати майданчики для роздільного збирання побутових відходів (фото)

28 Грудня 2023 16:42
Софія Чебан
В Болграді розпочали встановлювати майданчики для роздільного збирання побутових відходів (фото)

В Болграді  до нового року планують встановити перші 15 майданчиків для роздільного збирання побутових відходів. Відтепер жителі Болградської громади матимуть можливість не тільки збирати, а й сортувати сміття. Про це повідомляє інтернет – видання “Махала”.

Місто закупило все необхідне обладнання для встановлення на території Болграда та сіл громади майданчиків з контейнерами для роздільного збору сміття. Майданчики будуть встановлені в кожному районі міста, а після нового року ми плануємо продовжити цю роботу і в селах громади. Сподіваємось, що болградці та жителі сіл почнуть сортувати сміття, бо це ще один крок до чистого довкілля”, – розповів інтернет – виданню директор  КП “Горводоканал” Анатолій Ільченко. 

Майданчик складається з трьох контейнерів: жовтий –  для збору пластику, зелений – для скла та синій – для паперу та картону.

Нагадаємо, КП «Горводоканал» Болградської міської ради  у жовтні провело закупівлю без використання електронної системи. Мова йшла про виготовлення проєктно-кошторисної документації з експертизою на об’єкт: «Облаштування металевих контейнерних майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів на території Болградської територіальної громади Одеської області». На це в бюджеті передбачено 97 561,80 грн з ПДВ. Пізніше за бюджетні кошти придбали й майданчики з контейнерами для роздільного збору сміття. 

Поділитись
Зараз читають