Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Навчатимуться очно: найближчим часом усі навчальні заклади Болградської громади будуть забезпечені укриттями 

15 Серпня 2024 11:38
Наталя Іванова
Навчатимуться очно: найближчим часом усі навчальні заклади Болградської громади будуть забезпечені укриттями 

З 1 вересня, через зміни до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України, навчальні заклади, що мають укриття за принципом“двох стін”, більше не зможуть працювати очно. Яка ситуація склалася у Болградській громаді, розповіли під час чергової апаратної наради.

В цьому році за кошти бюджету громади було облаштовано укриття на території Болградського Центру дитячої та юнацької творчості, а зараз ведуться роботи з облаштування додаткової споруди цивільного захисту на 100 осіб в Болградському ліцеї №2 та завершується будівництво укриття в Табаківському ліцеї.

«Як тільки будівництво буде завершено, заклади освіти Болградської громади будуть повністю забезпечені спорудами цивільного захисту. Ми робимо все, щоб це сталося якомога скоріше», – доповіла під час засідання в. о. начальника відділу освіти Болградської міської ради Алла Оріховська.

Вона повідомила, що станом на сьогодні майже в усіх освітніх закладах Болградської громади були облаштовані укриття в підвальних приміщеннях, що дозволить їм й надалі працювати в очному режимі.

Зазначимо, в Ізмаїльському районі ситуація навпаки дуже нестабільна. Більшість навчальних закладів не має підземних укриттів.

Поділитись
Зараз читають