Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На честь загиблих воїнів: у місті Рені відбувся автопробіг пам’яті

29 Серпня 2024 19:08
Микола Григораш
На честь загиблих воїнів: у місті Рені відбувся автопробіг пам’яті

29 серпня 2024 року в місті Рені відбувся автопробіг, присвячений пам’яті  земляків – захисників України, які загинули у боротьбі за її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність. Про це інформує інтернет-видання «Махала» з посиланням на відділ культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради.

Автопробіг стартував о 9.00 з площі Свободи та продовжився вулицею Вознесенською до міського цвинтаря. До нього приєдналися десятки автомобілів з прапорами із патріотичними гаслами, гербами та прапорами Збройних Сил України.

На цвинтарі, біля сектору військових поховань, відбувся мітинг-реквієм «Вічна пам’ять: світло Героїв у серцях», присвячений загиблим захисникам з Ренійської громади. Під час заходу згадали імена 20 загиблих воїнів. Це Юрій Поліщук, Ілля Пережогін, Степан Чобану, Станіслав Топала, Олександр Пламадяла, Богдан Баржицький, Гіоргі Гріголіа, Анатолій Сємєнєнко, Віталій Кузочкін, Євген Бугайов, Артем Варсан, Сергій Раджабов, Михайло Завадський (Марчишин), Валентин Ляпчу, Роман Гаврилюк, Віталій Коліоглу, Олександр Данілов, Володимир Власов, Роман Маргаза, Віктор Фанаржи.

Першого земляка Ренійщина втратила ще задовго до повномасштабного вторгнення – Юрій Поліщук загинув 1 січня 2016 року в селі Герасимівка Луганської області. А замикає список Віктор Фанаржи, який загинув 27 липня 2024 року на Донеччині. Намагаючись врятувати товариша, він отримав смертельне поранення осколком у голову.

У вшануванні загиблих земляків взяли участь представники влади, організацій, підприємств та установ, військовослужбовці ЗСУ, відділу прикордонної служби «Рені», родичі загиблих захисників, громадськість.

Представники духовенства громади відслужили по загиблим воїнам поминальну панахиду. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих. Завершився мітинг-реквієм покладанням квітів до місць поховання загиблих земляків.

Фото: відділ культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради.

Поділитись
Зараз читають