Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканців Болградського району просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України загиблому земляку 

07 Березня 2024 14:01
Ганна Ковальова
Мешканців Болградського району просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України загиблому земляку 

На офіційному сайті Президента України створена петиція про надання почесного звання Героя України (посмертно) уродженцю села Прямобалка Арцизької громади, матросу 18-го окремого батальйону морської піхоти Дехтеренку Богдану Григоровичу. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Відповідну петицію створила сестра полеглого захисника Алла Дехтеренко.

“Мій брат героїчно загинув 28 червня 2023 року від поранень, які отримав під час виконання бойового завдання. Він до останнього був вірним військовій присязі.

Ми пишаємось нашим Героєм! Він віддав найцінніше – своє життя. Родина втратила люблячого сина та брата.Не кожен зможе дивлячись смерті в очі – стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя – рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни.

Справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно)”,сказано у тексті петиції.

Богдан Дехтеренко народився 18 липня 2001 року. 28 лютого 2023 року він добровільно вступив на військову службу за контрактом, проте довго воювати не судило – рівно через чотири місяці військовий загинув в районі села Старомайорське Донецької області. Йому був лише 21 рік.

Пʼятого липня в селі Прямобалка воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі. 

18 серпня Богдана Дехтеренка було посмертно удостоєно званням «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади».

Віддати останню шану полеглому захиснику можна підписавши петицію.

Поділитись
Зараз читають