Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

МАКСИМ МЕДИНСЬКИЙ ВНЕСЕНИЙ ДО ВІРТУАЛЬНОГО МЕМОРІАЛУ ПАМ’ЯТІ, ЯКИЙ СТВОРИВ КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

08 Серпня 2022 10:28
Тетяна Терзі
МАКСИМ МЕДИНСЬКИЙ ВНЕСЕНИЙ ДО ВІРТУАЛЬНОГО МЕМОРІАЛУ ПАМ’ЯТІ, ЯКИЙ СТВОРИВ КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Київський національний університет імені Тараса Шевченко створив віртуальний меморіал пам’яті полеглих шевченківців.


“Коли у 2014 році рф принесла війну в нашу країну, відібравши Крим та окупувавши території Донеччини й Луганщини, частина представників університетської спільноти взяли до рук зброю, приймаючи сакраментальне «Хто, як не ти».

У 2022 році країна-окупант розпочала повномасштабне вторгнення до України. КНУ разом зі всією країною став до боротьби.


Цим віртуальним меморіалом ми вшановуємо пам’ять тих студентів, викладачів, співробітників, випускників, які ціною свого життя виборювали свободу України. Гіркий спомин про героїчно чи невинно загиблих шевченківців назавжди залишиться в наших серцях.


«Герої не вмирають!» – кажемо ми, коли у вічність відходять ті, чиї історії ми не маємо права забути, хто житиме у наших спогадах, пам’ять про кого стукатиме у наші серця…», – говориться в повідомленні.


Починаючи з 2014 року, в російсько-українській війні загинули 17 шевченківців. Серед них уродженець м. Болграда Максим Мединський.



Нагадаємо, Максим Мединський – журналіст і лейтенант ЗСУ, заступник командира роти 95-ї десантно-штурмової бригади, випускник ННІ журналістики КНУ. Він назавжди залишився 33-річним.


Героїчно загинув 29 квітня 2022 року під час бою поблизу Харкова, внаслідок обстрілу ворожої артилерії. Нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно, Указ Президента України №394/2022 від 6 червня 2022 року).

Поділитись
Зараз читають