Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чи з’явиться в Болграді арка на честь Захисників острова Зміїний? (Відео)

29 Червня 2023 17:20
Софія Чебан
Чи з’явиться в Болграді арка на честь Захисників острова Зміїний? (Відео)

Болградський Центр юнацької творчості організував конкурс ескізів арки на честь захисників острова Зміїний. 

Встановити  арку у сквері Захисників острова Зміїний (біля стадіону на Мигдані) ініціювала громадська організація “Про тих, про кого мовчать”. Тож, початок доброї справи покладений. 

У конкурсі прийняли участь вихованці навчальних закладів Болградської громади. Всі учасники конкурсу отримали подарунки від організаторів та ініціаторів конкурсу. 

Перше місце виборов ескіз учениці Болградської гімназії ім. Г.С.Раковського Яни Кіпер. 

Другою стала робота Маргарити Попової, учениці 7 класу Табаківського ліцею. Третє місце розділили між собою учениця шостого класу Болградського ліцею N°2 Діана Урум, вчителька мистецтва Виноградівського ліцею ім. О.О. Банева Валентина Бахчиванжи і вчителька початкових класів цього ліцею Єфтинія Сюрма та учень шостого класу «Болградська гімназія ім. Г.С. Раковського» Олександр Ангелуцов.

Ескіз, який переміг, передадуть до міської ради для подальшої роботи. Маємо надію, що незабаром у Болграді з’явиться арка присвячена Захисникам острова Зміїний. 

“Сьогодні про героїв говорять не книги, їх можна побачити у нашому реальному житті. Героєм може бути сусід, родич або мешканець рідного міста. Захисники острова Зміїний з самого початку повномасштабного вторгнення протистояли ворогу, але сили були нерівні. На жаль, ще 33 захисники острова Зміїний знаходяться у полоні, й ми робимо та будемо робити все необхідне для того, щоб вони повернулися додому. А майбутнє покоління повинне знати, поважати воїнів, які готові віддати своє життя за майбутнє країни”, – підкреслила мати військовополоненого Галина Калугіна. 

Дивіться деталі у відеорепортажі. 

Нагадаємо, що за ініціативи родин військовослужбовців ЗСУ, 27 травня в місті Болград пройшов турнір з футболу на підтримку захисників острова Зміїний.

Довідка: громадська організація “Про тих, про кого мовчать” об’єднує рідних та близьких Захисників острова Зміїний, які потрапили в полон.

Поділитись
Зараз читають