Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Браконьєри обікрали озеро Ялпуг на 200 тисяч гривень

03 Березня 2023 11:07
Ганна Ковальова
Браконьєри обікрали озеро Ялпуг на 200 тисяч гривень

В озері Ялпуг у весняний період заборонено вилов риби на певних ділянках. І саме у забороненій зоні біля автомобільного мосту на трасі Болград-Рені були викрито браконьєрів, які завдали збитків державі на суму понад 200 тис. грн.

Як повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу, першого березня інспектори під час проведення природоохоронних заходів виявили двох порушників, які забороненими знаряддями лову – 5 лісковими сітками та за допомогою гумового човна здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів на озері Ялпуг.

Порушники виловили 35 особин карася, 1 щуку, 8 окунів, 13 особин тарані, 1 сазана, 7 плоскирок, 27 раків. Сума розрахованого збитку становить 209 049 гривень.

Відносно порушників складено протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП, незаконні знаряддя лову вилучені, матеріали будуть передані до судових органів.

Де на півдні Одещини заборонено ловити рибу?

⏺ У межах режимних зон мостів, які охороняються; 

⏺ В озері Ялпуг — у верхів’ї від автошляхового мосту Болград-Рені униз до лінії, яка з’єднує північну межу с. Тополине і протилежний берег, на 5 км від південної межі с. Виноградівка; 

⏺ В озері Кугурлуй — від каналу Тобачел Ізмаїльського району, включаючи райони плавнів Каприці, Голубова Скеля, Шурой, а також канал “Георгій Запша” до виходу в озеро Кугурлуй та углиб водойми на 200 м.

Поділитись
Зараз читають