Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Захисника з Арцизької громади посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

19 Вересня 2024 14:26
Наталя Іванова
Захисника з Арцизької громади посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Вчора, 18 вересня,  під час урочистої церемонії, представники Арцизького ТЦК та заступник міського голови Оксана Стоянова передали державну нагороду загиблого військовослужбовця Сергія Дубового його матері. Про це повідомила пресслужба міської ради.

Сергій Дубовий нагороджений Указом Президента України від 23 квітня 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, й самовіддане виконання військового обовʼязку.

Присутні подякували матері за виховання сина, який мужньо боровся із загарбниками до останнього подиху. 

Довідково:

Сергій народився 13 жовтня 1980 року в Арцизі. У 1994 році він закінчив місцеву школу №5. З 2018 по 2019 роки працював на меблевій фабриці в Одесі, після чого вирішив займатися власною справою – постачанням овочів до магазинів міста. 

10 травня 2023 року Сергія було мобілізовано на військову службу, і після навчання в Миколаївській області він отримав сертифікат морської піхоти. У липні його направили до Донецької області, де він брав участь у бойових діях. 6 серпня 2023 року молодший сержант Сергій Дубовий загинув під час ворожого артилерійського обстрілу біля населеного пункту Велика Новосілка Донецької області. 

Захисника поховали 15 серпня 2023 року на кладовищі у Глинці.

Поділитись
Зараз читають