Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Гнідий жеребець Дедлайн здобув перший кубок для Кінного двору міста Арциз

18 Вересня 2024 15:00
Оксана Чумак
Гнідий жеребець Дедлайн здобув перший кубок для Кінного двору міста Арциз

14 вересня на Одеському іподромі відбувся турнір в рамках ХХХІІ Всеукраїнських кінно-спортивних змагань, в яких взяли участь коні з міста Арциз. Подробиці дізнавалася журналістка видання «Махала».

14 вересня на Одеському іподромі відбулася важлива подія для світу кінного спорту – ХХХІІ Всеукраїнські кінно-спортивні змагання, де блискучу перемогу здобув представник міста Арциз. Це перший в історії міста Кубок, який отримав Кінний двір Арциза завдяки майстерності вершника Арнольда Трубецького.

Трубецький виступав на двох конях – Форсажі та гнідому жеребцеві Дедлайні. Саме Дедлайн, який виступав за Арцизький Кінний двір, приніс Приз Верховної Ради України, впевнено здолавши усіх суперників у фінальному заїзді. Ця перемога стала вагомим здобутком не лише для команди Кінного двору, а і всієї Арцизької громади.

«Ця подія дійсно стала тріумфальною для нашої громади. Наша команда стрімко увірвалася у кінний спорт України. За один сезон ми досягли результатів, які інші Кінні двори досягають роками. Слава про наших коней вже розлетілася у світі кінного спорту України. А Форсаж визнаний найпрудкішим конем в Україні. Атмосфера на змаганнях була неймовірно напруженою, але нам вдалося досягти історичного результату. Це досягнення стане важливим стимулом для розвитку кінного спорту в Арцизі та регіоні. Даною перемогою ми підсумували кінний сезон 2024 року. За два тижні, коли ми завершимо будівельні роботи на конюшні, наш кінь Форсаж повернеться на зимовий відпочинок з Одеси до Арциза. Далі сподіваюся, що на нас чекають нові феєричні перемоги», –– зазначає Павло Гафінець, директор компанії «Tiratek» та власник Кінного двору з Арциза.

Він також наголосив на важливості розвитку кінного спорту в Україні: «Сьогодні кінний спорт набуває широкої популярності у світі. Він знаходиться на другому місці після футболу. Різні меценати та спонсори активно підтримують розвиток цього спорту і в Україні також. Тому я впевнений, що ми не зупинимося на досягнутому. За минулий сезон наш кінь Форсаж взяв участь у змаганнях на найсолідніших іподромах нашої країни, і тепер завдяки його чисельним перемогам про наше маленьке місто Арциз знають представники усього кінного спорту України».

Нагадаємо, директор компанії «Tiratek» та власник Кінного двору з Арциза Павло Гафінець розповів виданню Махала про справу свого життя.

Фото надав Павло Гафінець.

Поділитись
Зараз читають