Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Блогери-втікачі та мешканець Одещини організували схеми з вивезення військовозобовʼязаних за кордон 

11 Вересня 2024 13:19
Ганна Ковальова
Блогери-втікачі та мешканець Одещини організували схеми з вивезення військовозобовʼязаних за кордон 

Служба безпеки України викрила та ліквідувала дві схеми з вивезення чоловіків призовного віку за межі країни. З одного організатори отримували до $9 тисяч залежно від терміновості виїзду. Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Першу схему організували двоє блогерів, які втекли за кордон та вели звідти підривну діяльність, дискредитуючи український супротив російській агресії. 

Через власні Telegram-канали та акаунти у TikTok з багатотисячною аудиторією чоловіки створювали та поширювали антиукраїнські пропагандистські матеріали, а також підшукували “клієнтів”, яким обіцяли за винагороду організувати трансфер за кордон. 

Їх поплічницю затримали «на гарячому» під час перевезення чергового ухилянта повз блокпости до кордону. Організаторам повідомлено про підозру в організації схеми з вивезення чоловіків та оголосили обох у розшук. 

Другу схему налагодив мешканець Одеської області – за грошову винагороду чоловік разом зі спільниками переправляв військовозобов’язаних на гумовому човні через Кучурганський лиман до невизнаного Придністров’я. 

Схему викрили, організатора каналу затримали в Одесі, а його спільника – поблизу одного з сіл прикордоння на березі лиману, під час спроби переправити через кордон чотирьох чоловіків. Обом чоловікам повідомлено про підозру. Їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі. 

Поділитись
Зараз читають