Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Іванов Ігор

14 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Іванов Ігор

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Білгород-Дністровський Іванова Ігоря Володимировича, який загинув від рук російських окупантів у травні 2014 року.

Як повідомляє Аккерманіка, народився Ігор 31 липня 1986 року в Білгороді-Дністровському. Тут навчався в місцевій школі №5, після закінчення якої вступив до Міжнародного гуманітарного університету в Одесі. У 2012 році отримав диплом юриста. 

Далі Ігор працював у відділі статистики в Одеському апеляційному адміністративному суді, а трохи згодом чоловік проходив строкову службу в українському війську, в 25-й повітряно-десантній бригаді.

Під час Революції гідності у 2013—2014 роках на київському Євромайдані Ігор долучився до лав «Правого сектору». Чоловік також брав активну участь в обороні Євромайдану. У лютому 2014 року разом із Сергієм Стерненком Ігор став одним із організаторів «Правого сектору» в Одеській області, а точніше десятником (командиром підрозділу). 

3 березня 2014 року, коли російські бойовики захопили будівлю Одеської обласної адміністрації та намагалися проголосити «народну республіку», Ігор був у перших рядах тих, хто вибив провокаторів та звільнив від них будівлю. У квітні 2014 року, коли в Одесі почали створювати батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шторм», Ігор одним із перших записався до його складу. Однак тоді його взяли у резерв.

2 травня 2014 року Ігор брав участь у Марші єдності в Одесі, який проводили футбольні вболівальники та проукраїнські активісти. В той день, на марш напали проросійські бойовики, і Ігор отримав кульове поранення в живіт з автомата Калашникова від антимайданівця та сепаратиста з прізвиськом “Боцман”. Активіст помер у лікарні того ж дня від великої втрати крові.

Поховали загиблого на цвинтарі в селі Шабо. 

Ігор був посмертно нагороджений орденом “За мужність III ступеня”, орденом “Народний Герой України” та медаллю “За жертовність і любов до України”.

У 2016 році у школі № 5 міста Білгород-Дністровський, де навчався Ігор, встановили меморіальну дошку на його честь. В цьому ж році в Одесі перейменували вулицю Бірюкова на вулицю Ігоря Іванова. 

У 2022 році в Одесі встановили меморіальну дошку в Міжнародному гуманітарному університеті, де вчився Ігор. У

2023 році в Білгороді-Дністровському перейменували вулицю Гагаріна на честь загиблого активіста та патріота.

Поділитись
Зараз читають