Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чотирьох браконьєрів з Ізмаїльського району, які наловили риби на понад 800 тисяч гривень, зобов’язали відшкодувати збитки державі

12 Серпня 2024 17:00
Олександра Сергєєва
Чотирьох браконьєрів з Ізмаїльського району, які наловили риби на понад 800 тисяч гривень, зобов’язали відшкодувати збитки державі

Чоловіків викрили правоохоронці за зайняттям незаконним рибним промислом на водоймах Ізмаїльського району. Нещодавно відбулися судові засідання, під час яких чоловікам було винесено обвинувальні вироки. Як їх покарав суд, розповіли у поліції.

Першого порушника, 50-річного жителя міста Рені, було викрито у серпні минулого року на озері Кагул поблизу села Лиманське. Чоловік виловив за допомогою 50-метрової сітки 71 одиницю риби, серед якої були карасі, судаки, лящі та плоскирки загальною вартістю майже 78 тисяч гривень.

Другого браконьєра, 38-річного жителя Ренійської громади,  викрили в лютому цього на озері Ялпуг неподалік села Плавні. Тоді у чоловіка вилучили 250 метрів ліскових сіток та 95 одиниць риби, серед якої були окуні, судаки, лящі, плоскирки, плітки та щуки. За висновком судово-екологічної експертизи, браконьєр завдав державі шкоди у розмірі понад 207 тисяч гривень.

Ще двох рибалок 46-ти та 64-х років з Кілійської громади викрили на початку квітня поточного року у Жебріянській бухті Чорного моря. У чоловіків вилучили човен, 30 метрів ліскової сітки та 210 оселедців. За висновком судово-екологічної експертизи, спільники завдали державі шкоди у розмірі майже 525 тисяч гривень.

Суд визнав чоловіків винними та призначив першим двом чоловікам покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік з іспитовим строком один рік, а останнім двом – у вигляді одного року пробаційного нагляду.

Крім того, усі фігуранти мають сплатити державі збитки, загальна сума яких складає понад 800 тисяч гривень.  А рибу, що зберігалася у спеціалізованому підприємстві поки тривав судовий процес, судом вирішив реалізувати, а гроші передати в дохід держави.

Поділитись
Зараз читають