Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Україну повертається нова хвиля спеки: що чекати мешканцям півдня Одещини

01 Серпня 2024 09:39
Валерій Гайдаржи
В Україну повертається нова хвиля спеки: що чекати мешканцям півдня Одещини

Останні три тижні в Україні спостерігалася екстремальна спека, через що в багатьох містах країни було побито температурні рекорди. Наприкінці місяця температура трохи знизилася, але з початком серпня синоптики попереджають про нову хвилю теплого повітря. Журналіст інтернет-видання “Махала” звернувся до Болградської метеостанції, щоб дізнатися, чи був побитий температурний рекорд в місті Болград.

“Максимальна температура в Болграді, яка була зафіксована в другій декаді липня, становила 39,3 градуси Цельсія. У 2007 році була зафіксована температура на рівні 40,2 градуса Цельсія, тому в цьому році температурний рекорд не побитий. Щодо опадів, то через спеку їх випало мінімально. Показник склав лише 16,4 міліметрів, за нормою 50 міліметрів”, – розповіла інтернет-виданню “Махала” начальниця Болградської метеостанції Наталія Марчева.

Згідно з даними погодного сайту Meteoprog на початку серпня в Україні знову очікується нова хвиля спеки.

“У першій декаді місяця з високою ймовірністю на нас чекає період аномальної спеки, яка буде спричинена надходженням сухого та спекотного повітря із Середньої Азії та Близького Сходу. У період орієнтовно з 4 по 8 серпня у центральних, південних та східних областях денна температура може сягнути позначок +36…+41 °С. У західних та північних областях у зв’язку з близькістю фронтальних розділів та більшої кількості хмар температурне тло буде помітно нижчим”, – повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Нагадаємо, що в червні Болград став рекордсменом Одеської області за кількістю опадів.

Поділитись
Зараз читають