Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Захисник острова Зміїний Олександр Кардашов повернувся в рідний Болград (Відео) 

14 Липня 2024 14:07
Софія Чебан
Захисник острова Зміїний Олександр Кардашов повернувся в рідний Болград (Відео) 

Захисник острова Зміїний Олександр Кардашов після 27 місяців полону та реабілітації нарешті повернувся додому – в рідний Болград. На цей момент чекала вся вулиця, де живе захисник, але, звичайно, найбільше Олександра чекали рідні: дружина з сином, мати та сестра. Цю щасливу мить довгоочікуваної зустрічі зафіксувала журналістка видання «Махала».

«Ми так довго цього чекали», – зі сльозами на очах каже мати захисника Тетяна Кардашова. 

Здавалося, що хвилини очікування проходили дуже повільно. Останні 10 хвилин перед тим, як Олександр вступив на рідну вулицю, були найдовшими. З машини захисник вийшов на початку вулиці і пішки пройшовся до рідної домівки.

«Біжи до тата, біжи»,- сказала дружина Олександра синові і побігла разом з ним в обійми чоловіка.

А далі, обійми, привітання, сльози радості. Тепер захисник проходитиме реабілітацію вдома в оточенні рідних людей.

Зазначимо, що це вже не перша зустріч родини після полону. Минулого місяця рідні їздили до Олександра на Полтавщину в шпиталь, де перебував на реабілітації захисник.

Нагадаємо, Олександр Кардашов з жагою до справедливості та свободи підписав контракт з ЗСУ за рік до повномасштабного вторгнення, бо вважав, що армія – це місце, де він повинен бути. Другого лютого 2022 року Олександра направили на службу на острів Зміїний. 24 лютого Росія підло розпочала повномасштабну війну, в цей день Олександр разом з побратимами опинилися в полоні ворога. Весь цей час рідні боролися за повернення воїну додому.

31 травня після тривалої перерви  відбувся черговий обмін полоненими: з ворожої неволі в той день звільнили 75 українців, серед яких були захисники Зміїного: герої наших публікацій Іван Тошкін та Олександр Кардашов, а також Володимир Каратанас, Олександр Білий, Володимир Абажер, Сергій Мерзликін, Віталій Дюльгер, Артур Соснін, Дмитро Михалевич, Михайло Кружков, Сергій Гайдаржи, Сергій Ангелов.

Більшість з них станом на сьогодні вже вдома, однак залишились ще ті, хто досі проходить реабілітацію у шпиталі.

Поділитись
Зараз читають