Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Борець з Болградського району представить Україну на чемпіонаті Європи

13 Лютого 2024 11:35
Ганна Ковальова
Борець з Болградського району представить Україну на чемпіонаті Європи

Тогорічний чемпіон Європи, уродженець селища Тарутине Василь Михайлов візьме участь в чемпіонаті Європи, який розпочався в понеділок, 12 лютого, в Бухаресті.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на відділення національного олімпійського комітету України в Одеській області.

29-річний Василь Михайлов, який тренується у Магамеда Магдієва та Нарека Будагяна, вперше в кар’єрі виступить на чемпіонаті Європи в категорії «до 86 кг». В цій категорії він став переможцем турніру «Ібрагім Мустафа» у лютому минулого року, але основні успіхи Василя пов’язані з виступом в неолімпійській категорії «до 79 кг»: він став чемпіоном Європи-2023 і бронзовим призером Євро-2020, а також двічі був бронзовим призером чемпіонату світу (2022, 2023). Окрім цього, Василь був учасником Олімпійських ігор-2020, де виступав в категорії «до 74 кг».

Жеребкування турнірної сітки в категорії «до 86 кг» відбудеться 15 лютого, а безпосередньо змагання – 17-18 лютого.

У пресслужбі відділення НОК відзначили, що на цей чемпіонат Європи допущені нейтральні атлети – спортсмени, які представляють країни-агресори (росію і білорусь). У ваговій категорії Василя беруть участь два «нейтрала», тому вірогідність, що вони зустрінуться у спарингу, дуже вірогідна.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу, де Василь Михайлов зайняв третє місце, під час церемонії нагородження в знак протесту не брав участі у фотосесії всіх призерів, оскільки золото здобув спортсмен-нейтрал, а на справді ж – громадянин російської федерації.

Поділитись
Зараз читають