Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді створять ще одну пожежну охорону: де саме

03 Лютого 2024 11:00
Ганна Ковальова
В Арцизькій громаді створять ще одну пожежну охорону: де саме

В селі Делень Арцизької громади готуються до створення підрозділу місцевої пожежної охорони. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на очільника громади Сергія Парпуланського.

Днями в приміщенні, де базуватиметься команда пожежників, стартували ремонтні роботи.

“Досвід показав, що функціонування таких підрозділів дозволяє суттєво підвищити рівень пожежної безпеки в селах громади, адже місцеві команди швидше прибувають до місць займання та ліквідують пожежі на початковій стадії”, – поділився Сергій Парпуланський.

Основними завданнями місцевої пожежної охорони є забезпечення пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та випадків загибелі й травмування людей на них, гасіння пожеж, рятування людей, а також надання допомоги під час ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що пожежна охорона в селі Делень стане пʼятим підрозділом в Арцизькій громаді.

Перші підрозділи було створено декілька років тому у селах Задунаївка та Нова Іванівка. Рішення щодо створення третього підрозділу місцевої пожежної охорони у Кам’янському старостинському окрузі депутати прийняли під час 31-ої сесії, яка відбулася в жовтні 2022 року. Урочисте відкриття підрозділу відбулося в липні 2023 року. І через декілька місяців, в листопаді, підрозділ пожежної охорони відкрився в селі Главані.

Хороший приклад перейняла на себе й сусідня громада. Нещодавно в селі Ярове Тарутинської громади зʼявилася місцева пожежна команда – МПК «Ярове». 

Поділитись
Зараз читають