Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканці Одещини можуть поскаржитися в ОВА на підозрілі витрати місцевої влади (інструкція)

22 Листопада 2023 13:08
Ганна Ковальова
Мешканці Одещини можуть поскаржитися в ОВА на підозрілі витрати місцевої влади (інструкція)

Мешканці кожного району Одещини можуть надіслати скаргу в Одеську обласну військову адміністрацію на підозрілу закупівлю громад за рахунок бюджетних коштів. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Скаргу можна надіслати заповнивши гугл-форму.

Заявка досить проста. В ній потрібно вказати інформацію про себе, залишити свої контактні дані та описати закупівлю, яка на вашу думку є підозрілою. При можливості автори гугл-форми просять надати посилання на закупівлю на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Так виглядає гугл-форма, скриншот | Махала

Ваше звернення розглянуть члени робочої групи Одеської ОВА “Прозорість та підзвітність”.

Що відомо про робочу групу “Прозорість та підзвітність”?

Робочі групи “Прозорість та підзвітність” при обласних військових адміністраціях в Україні почали створюватися в жовтні 2023 року. На Одещині група розпочала свою роботу 5 жовтня.

“Створюємо при Одеській ОВА робочу групу “Прозорість та підзвітність”. До неї увійдуть представники обласних управлінь СБУ, прокуратури та Нацполіції. А ще – Бюро економічної безпеки і НАБУ. В регіоні не має бути корупції. Кожен повинен працювати виключно на Перемогу. Бути максимально чесним та відвертим” зазначив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер у своєму телеграм-каналі.

Перше засідання робочої групи відбулося 12 жовтня. Як повідомили на сайті Одеської ОВА, основна мета діяльності групи – контроль за видатками усіх бюджетів регіону.

“Платники податків зараз працюють в екстремальних умовах, тому абсолютно неприпустимо обкрадати їх, а разом з ними пенсіонерів, лікарів, вчителів і головне – наших військових! Традиційно, саме в тендерах криється найбільша корупція – до них наша особлива увага”, – зазначила пресслужба ОВА.

Аби районні адміністрації контактували з мешканцями своїх громад та останні могли контролювати використання бюджетних коштів, Одеська ОВА зобовʼязала районні адміністрації на своїх сайтах створити окремі розділи під назвою “Прозорість та підзвітність”. У цих розділах пресслужби РВА повинні звітувати про витрату коштів та діяльність робочої групи.

На півдні Одеської області такі розділи вже створили Болградська РВА та Ізмаїльська РВА.

Поділитись
Зараз читають