Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Виконавиця із Котловини Людмила Базаджи стала лауреатом Гран-прі премії фестивалю «З Україною в серці» (Фото, відео)

15 Жовтня 2023 12:02
Микола Григораш
Виконавиця із Котловини Людмила Базаджи стала лауреатом Гран-прі премії фестивалю «З Україною в серці» (Фото, відео)

Нещодавно відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «З Україною в серці», в якому взяла участь виконавиця з Котловини Ренійської громади Людмила Базаджи, яка представила на суд журі свою авторську пісню «Gagauzlarım benim» («Мої гагаузи») та стала лауреатом Гран-прі.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

«Мої вокалісти часто беруть участь у різних конкурсах, і мені запропонували також взяти участь з авторською піснею, і оскільки ця пісня одна з моїх найулюбленіших, я вирішила представити на фестиваль-конкурс саме її. Він пройшов в онлайн-форматі, я скинула мій кліп, і такий результат, який мені було дуже приємно отримати. Дякую величезним членам журі за високу оцінку і, звичайно ж, організаторам конкурсу: завдяки вам ми можемо виявляти свою творчість», – розповіла співачка журналісту «Махали».

Людмила Базаджи, у дівочості Кукулєр, уродженка міста Вулканешти Гагаузької Автономії Республіки Молдова. Музичну школу почала відвідувати з семи років: грала на мандоліні та співала у вокально-інструментальному ансамблі. З чоловіком, котловинцем Валерієм Базаджи, виховали трьох дітей. Дочка, теж Людмила, пішла стопами матері, закінчила музичну школу з відзнакою, дівчина чудово співає, бере участь у різних фестивалях та конкурсах, займаючи призові місця.

Котловина стала для Людимили Базаджи другою батьківщиною. Буквально з перших днів, як переїхала до цього села (перед цим сім’я 9 років жила в Одесі), вона активно почала займатися творчістю.

«Ввечері укладала дітей спати, сідала за стіл та починала писати пісні, гуморески, сценарії, казки. Але оскільки займалася дітьми, на самореалізацію часу просто не було – все написане просто відкладало убік. Тепер, коли діти виросли, я можу приділяти творчості більше уваги. Велике спасибі моєму чоловікові, прекрасному сім’янину, люблячому чоловікові та батькові, який у всьому мене підтримує», – ділиться Людмила.

Пісня «Gagauzlarım benim», яка принесла їй перемогу у фестивалі-конкурсі «З Україною в серці», була випущена у 2017 році і на неї було знято професійний кліп, його прем’єра відбулася на одеському телеканалі «Південна хвиля». Наступного року вона прозвучала на XV Міжнародному фестивалі гагаузької культури «Буджак ілдизи» у Рені та зірвала бурхливі оплески глядачів.

«Користуючись нагодою, я хочу висловити величезну подяку Юрію Дмитровичу Димчогло за спонсорську допомогу в студійних роботах, а також в особі Галини Дойкової та Юрія Дмитрієва моїй улюбленій «D&D-Studio» (Гагаузія) за чудове аранжування та співпрацю», – каже Людмила, яка часто буває на своїй малій батьківщині та завжди бажаний гість на Гагаузькому телебаченні, в ефірі якого вона представляє свої авторські роботи.

Нагадаємо, що у 2020 році у міжнародному музичному конкурсі «Turkvision», у якому взяли участь 26 країн, перемогла співачка з гагаузьким корінням з Прикарпаття, фіналістка телевізійного проекту «Х-фактор» Наталія Папазоглу. Але, напевно, мало хто знає, що представлена на цей конкурс пісня «Tikenli yol» («Терниста дорога») була написана Наталією у співавторстві з Людмилою Базаджи.

Для всіх своїх пісень автор та виконавиця вміє знаходити гарні слова, які буквально беруть за душу, і на запитання, в чому секрет проникливості її творів, вона відповіла: «За характером я людина чуйна, дуже люблю свій рідний край і свій народ, любов до якого у мене безмежна. Тому тексти моїх пісень народжуються легко. Одним із підтверджень тому є пісня «Мої гагаузи».

Читайте також: Співачка з Бессарабії Наталі Деніз випустила пісню про озеро Ялпуг гагаузькою мовою (Відео)

Поділитись
Зараз читають