Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Блокпост пам‘яті»: у Білгород-Дністровському районі відкрилась виставка предметів російсько-української війни

05 Жовтня 2023 14:00
Олександра Сергєєва
«Блокпост пам‘яті»: у Білгород-Дністровському районі відкрилась виставка предметів російсько-української війни

Тимчасова виставка відкрилася у Молозькому ЗЗСО Мологівської сільської ради. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

Експонати для виставки почали збиратися ще з 2014 року, коли росія ввела війська на схід України та окупувала Крим. Більшість речей було подарували випускники навчального закладу, які боронять країну у лавах ЗСУ, а також військовими частинами, з якими освітяни підтримують дружні стосунки, допомагаючи з перших днів повномасштабного вторгнення.

Так, серед експонатів є військовий журнал, у якому є стаття про військового капелана Василя Вирозуба, який був у складі екіпажу пошуково-рятувального судні Сапфір. 25 лютого 2022 року його, разом з іншими членами команди, взяли у полон окупанти. За два місяці полону капелан переживав чисельні допити та тортури з боку російських загарбників, а також пройшов через фільтраційний табір та російське СІЗО. Особливим у цьому журналі є те, що на ньому є автограф Василя. 

Також на виставці представлені частини російських ракет, які збили наші воїни, уламки знищеної Збройними силами техніки ворога, та різноманітні гільзи від різної зброї.

Серед «новенького» на виставці представлені уламки іранського дрону, якими останнім часом ворог активно атакує Україну.

А завдяки воїнам-випускникам до виставки додалися прапори та шеврони 25-ої окремої повітрянодесантної бригади та 406-ї окремої артилерійської бригади. Усі прапори підписані воїнами-захисниками.

Виставка постійно поповнюється, а керівництво закладу буде вдячно за допомогу від тих, хто готовий поповнити колекцію новими експонатами.

Поділитись
Зараз читають