За останні дні Центр екстреної медичної допомоги Одеської області фіксує значне збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами.
Татарбунари, Нерубайське, Овідіополь, Одеса – географія таких ситуацій велика, а причинами є зокрема свіжа риба, консерви, крабові палички тощо.
В Татарбунарах 86-річна жінка була доправлена до місцевої ЦРЛ із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі.
В селищі Нерубайське 21-річна вагітна з аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.
В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка.
В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє – 52-річний чоловік і 30-річна жінка.
«Шановні мешканці Одещини! Будьте дуже обережні із вживанням у їжу риби та морепродуктів. Не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Пам’ятайте також про небезпеку ботулізму. Не наражайте себе на небезпеку та у разі виникнення симптомів гострого отруєння після вживання риби, одразу телефонуйте 103», – застерігають представники Центру.