Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бондаренко Юрій

09 Червня 2023 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Бондаренко Юрій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця Болграда Бондаренко Юрія Андрійовича, який загинув від рук російських окупантів у вересні 2022 року. 

Юрій народився 14 серпня 1989 року в місті Болград. У 2004 році закінчив Болградську середню школу №3.  З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну його призвали до лав Збройних Сил України. Він був стрільцем, помічником гранатометника стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А-0666.

30 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Посад-Покровське Херсонської області Юрій загинув. В той день росіяни нещадно обстрілювали позиції та прилеглі території українських військових з артилерії. Серце Юрія перестало битися внаслідок численних осколкових поранень. 

Юрія Бондаренка поховали в Болграді 2 жовтня 2022 року, з усіма військовими почестями. 

28 Лютого 2023 року на згадку про Юрія встановили меморіальну дошку на стіні Болградського ліцею №3, де, у свій час, і навчався герой. Також в рідному місті перейменували вулицю Мініна і Пожарського. Тепер вона має імʼя Юрія Бондаренка.

Поділитись
Зараз читають