Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградському ліцеї №3 з’явилася ще одна меморіальна дошка на честь загиблого захисника України (Фото, відео)

28 Лютого 2023 14:39
Ганна Ковальова
В Болградському ліцеї №3 з’явилася ще одна меморіальна дошка на честь загиблого захисника України (Фото, відео)

В Болградському ліцеї №3 відкрили меморіальну дошку випускнику навчального закладу Юрію Бондаренко, який загинув на війні, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

У дворі школи зібралися учні ліцею та військові, представників міської та районної влади чомусь не було. Право відкрити меморіальну дошку надали сестрі загиблого Аллі Козирьковій.

Юрій народився 14 серпня 1989 року в Болграді. У 2004 році закінчив Болградську середню школу №3.  З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну його призвали до лав Збройних Сил України. Він був стрільцем, помічником гранатометника стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А-0666. Під час виконання бойового завдання 30 вересня 2022 року в Херсонській області загинув внаслідок множинних осколкових поранень.

Юрія Бондаренко поховали в Болграді 2 жовтня минулого року.

Директор ліцею Марія Ткач зазначила у своїй промові: «На жаль, ми знову на сумній лінійці. Випускника нашої школи забрала війна. Як сумно, що на війні гинуть гарні хлопці, які прагнули жити та робити країну кращою. Юрій віддав своє життя за Батьківщину, а нам залишається пам’ятати про нього та інших хлопців, які загинули під час війни”. 

Дошку встановили за сприяння громадської організації «Болградська районна спілка ветеранів АТО».

Зазначимо, що на честь Юрія Бондаренко назвали вулицю в Болграді. Відтепер вулиця Мініна і Пожарського буде мати його ім’я. Це рішення нещодавно прийняли місцеві депутати на пленарному засіданні.

Подивитися відеорепортаж з відкриття меморіальної дошки можна на нашому ютуб-каналі за посиланням.

В цій же школі свого часу навчався і Герой України Віктор Оцерклевич, який також загинув під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Пам’ятну дошку капітану Оцерклевичу було встановлено у вересні минулого року.

Серафим Савченко  

Поділитись
Зараз читають