Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ ВЛАДА ПЛАНУЄ ВІДКРИТИ З 1 ВЕРЕСНЯ БІЛЬШУ ЧАСТИНУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

30 Червня 2022 16:46
Софія Чебан
У БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ ВЛАДА ПЛАНУЄ ВІДКРИТИ З 1 ВЕРЕСНЯ БІЛЬШУ ЧАСТИНУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Про це «Махалі» розповів Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

«Думаю, що в новому навчальному році відкриється більша частина установ  загальної середньої та дошкільної освіти Болградської громади. Там, де це буде можливо», – наголосив Димитрієв.

Під можливістю мається на увазі наявність та приведення у відповідність укриттів у школах та садах. Це головна вимога, на виконання якої владі надається два місяці.

«Наразі розглядаємо можливості та підготовку до відкриття трьох дитячих садків у Болграді – №5, №11 та №8, а також Болградського НВК та Болградської школи №2. Так само як і дошкільних та шкільних закладів у селах громади. Але, знову ж таки, не всіх. Під питанням робота у очному режимі Болградської школи №3. Малоймовірно, що вийде відкрити заклади у селах Табаки та Владичень. В інших, повторюся, головне привести у відповідність укриття. Ще головніше, щоб до нас нічого не прилітало», – наголосив Болградський міський голова.

Зауважимо, що ґрунтовну підготовку вимагає і обласна комунальна установа «Болградська гімназія ім. Р. С. Раковського».

Додамо, щодо початку та особливостей організації освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році вчора в ході брифінгу говорив директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Він наголосив, що ключовим у підготовці до нового навчального року в умовах військового стану є створення максимально безпечних умов для учасників освітнього процесу навчальних закладів.

«Питання початку та особливостей організації освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році на даному етапі є вкрай актуальними. Враховуючи вказане, Одеській обласній військовій адміністрації видано розпорядження «Про підготовку навчальних закладів області до початку 2022-2023 навчального року», яким затверджено комплекс заходів, спрямованих на створення умов, що забезпечують реалізацію поняття «Установа освіти – місце безпеки», – каже Олександр Лончак.

За його словами, на Одещині, враховуючи ситуацію з безпекою, освітній процес у новому 2022/2023 навчальному році планується розпочати 1 вересня.

Алла Каріза

Поділитись
Зараз читають