Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Засмічення ярів в Болграді набуває статусу екологічної проблеми (Фото, відео)

15 Травня 2023 11:05
Софія Чебан
Засмічення ярів в Болграді набуває статусу екологічної проблеми (Фото, відео)

До редакції інтернет-видання “Махала” та газети “Дружба” звернулися обурені мешканці міста Болград з приводу того, що відпочивальники перетворюють узбережжя озера в межах міста на суцільний смітник. Мешканці міста люблять гуляти та відпочивати на узбережжі озера Ялпуг в районі так званого «військового пляжу». Тут є зручний спуск до води, невеликий парк та джерело, але цієї красоти скоро не буде видно через гори сміття.

Обурена мешканка міста пише: «Висвітліть, будь ласка, проблему. Нещодавно біля джерела та на військовому пляжі встановили будиночки для відпочинку, але наші люди не оцінили старань і подивіться на що перетворили зону відпочинку за короткий проміжок часу. Так як я живу на вулиці Виноградна і майже кожен день ходжу гуляти з дитиною до води, дуже неприємно дивитися на все це».

Це тим більше дивно, тому що нещодавно по всій громаді проходили суботники, і люди прибирали яри, парки та сквери. Виходить, що поки одні прибирають, то інші засмічують, і судячи з швидкості появи сміття вони перемагають у цьому.

Нещодавно ми вже писали, як відпочивальники перетворили на смітник парк Пушкіна та поламали у ньому лавочки.

Міська рада бачить зниження засмічення ярів саме в суботниках, але як показує практика – це не допомагає.

Це ще один доказ – безкарність породжує систематичне порушення закону та банальних норм поведінки. 

Поділитись
Зараз читають