Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як в Болградській міській раді поховали громадську ініціативу 

12 Липня 2024 10:01
Валерій Гайдаржи
Як в Болградській міській раді поховали громадську ініціативу 

Минуло більше року, як в Болградському Центрі юнацької творчості пройшов конкурс ескізів для створення арки на честь захисників острова Зміїний. Встановлення арки ініціювала громадська організація “Про тих, про кого мовчать”, а учасниками конкурсу стали вихованці навчальних закладів Болградської громади. Вони представили свої ескізи. Переможним визнали ескіз учениці Болградської гімназії ім. Г.С.Раковського Яни Кіпер. Як просувається реалізація громадської ініціативи та на якому етапі робота – дізнавалася Махала.

Арку мали встановити в сквері біля футбольного поля, який в народі називають “Мегдан”. Сам сквер назвали на честь  Захисників острова Зміїний. Але за рік арка не з’явилася.

“Після визначення переможної роботи, ми передали ескіз до Болградської міської ради, безпосередньо секретарю. На сьогодні ніяких подальших дій від Болградської міської ради немає, хоча нам обіцяли, що це питання винесуть на порядок денний сесії під час обговорення бюджету. У різних містах нашої країни на честь захисників острова Зміїний називають вулиці, встановлюють арки, пам’ятні стели та інші нагадування про подвиг захисників. Дуже сподіваємося, що влада міста все ж таки зверне увагу на нашу ініціативу“, – розповіла виданню мати одного з захисників острова Зміїний Галина Калугіна, яка є активною членкинею ГО “Про тих, про кого мовчать”. 

Щоб дізнатися, чи планують в міській раді реалізувати цю ініціативу, ми надіслали інформаційний запит і отримали на нього відповідь. 

“Болградською міською радою конкурс створення та встановлення арки на честь захисників острова Зміїний у сквері Захисників острова Зміїний не проводився”, – йдеться у відповіді.

Таким чином громадська ініціатива в Болграді так і залишилася ініціативою без підтримки влади.

Поділитись
Зараз читають