Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як гагаузька спільнота України підтримує військових на фронті

19 Травня 2023 15:02
Тетяна Терзі
Як гагаузька спільнота України підтримує військових на фронті

Гагаузи України подарували позашляховик етнічному гагаузу, уродженцю села Виноградівка (Курчу) Івану Капсамуну, який захищає народ України від російської агресії на сходу України.

«Ми пишаємось Іваном та сотнями українських гагаузів воїнів, наших захисників, завдяки яким ми сьогодні можемо жити та працювати у мирному та вільному житті», – повідомив Юрій Дімчогло, який очолює Асоціацію гагаузів України.

Нам вдалося зв’язатися з нашим земляком Іваном Капсамуном.

«В березні я був мобілізований, потім місяць проходив навчання як офіцер в Національній академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові. Після цього я потрапив у 35 окрему бригаду морської піхоти, тут і проходжу зараз свою службу», –  розповів Іван.

Він повідомив, що для швидкого виконання поставлених задач йому і його побратимам потрібен був автомобіль. Він звернувся до гагаузької спільноти України, які зразу відгукнутися на прохання.

Гагаузькі бізнесмени і члени громадської організації гагаузів купили авто і передали Івану в Одесі.

«Зараз я знаходжуся на сході, де виконую свої обов’язки, цей автомобіль для мене і для моїх побратимів буде корисний, бо ми всі служимо народу України», – повідомив Іван Капсамун.

Він додав, що це не єдина допомога гагаузької спільноти України військовим на фронті. Вони неодноразово спільними зусиллями закуповували необхідне обладнання для української армії. І це ще раз доводить, що ми громадяни нескореної великої України.

Нещодавно Іван Капсамун потрапив об’єктив камери журналіста з The New York Times, коли перебував на бойових позиціях.

Нагадаємо, Іван Капсамун – журналіст, громадський діяч. Він був одним з ініціаторів в рамках декомунізації і дерусифікації повернення історичних назв  об’єктам топоніміки та селам, де проживають гагаузи.

Одним з таких населених пунктів стало його рідне село Виноградівка Болградської громади, яке на сесії міської ради перейменували в Курчу.

Поділитись
Зараз читають