Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

WIZZ AIR ЗАКРИВАЄ БАЗУ В МОЛДОВІ ЧЕРЕЗ РОСІЙСЬКІ РАКЕТИ, ЯКІ БОМБЛЯТЬ УКРАЇНУ

30 Жовтня 2022 17:00
Ганна Ковальова
WIZZ AIR ЗАКРИВАЄ БАЗУ В МОЛДОВІ ЧЕРЕЗ РОСІЙСЬКІ РАКЕТИ, ЯКІ БОМБЛЯТЬ УКРАЇНУ

Тепер літаки Wizz Air не залишатимуться в Кишиневі на ніч, також будуть скасовані деякі рейси.

Угорський лоукостер Wizz Air вирішив з 1 грудня 2022 року закрити свою базу в Кишиневі, тож тепер літаки компанії не будуть дислокуватися на території Молдови.

Про це повідомляє Pro TV з посиланням на пресслужбу авіакомпанії.

Таке рішення керівництво Wizz Air ухвалило через російські ракети, які пролетіли над повітряним простором Республіки Молдова під час масованого ракетного удару по Україні 10 жовтня.

“Після ретельної оцінки ризиків і враховуючи ризики закриття повітряного простору в Республіці Молдова, ми скорегували нашу зимову програму на 2022-2023 роки з Кишинева, щоб забезпечити її постійне виконання. Щоб мінімізувати загальні збої для наших молдовських клієнтів, ми змінимо виконання більшості наших рейсів на приліт до Кишинева з баз у інших містах мережі Wizz Air з 1 грудня 2022 року”, – йдеться у прес-релізі компанії.

Повідомляється, що до 30 листопада 2022 року Wizz Air продовжить виконувати рейси з Кишинева до Австрії, Бельгії, Кіпру, Чехії, Франції, Німеччини, Угорщини, Італії, Нідерландів, Іспанії та Великої Британії.

З 1 грудня 2022 року Wizz Air виконуватиме рейси до Кишинева з Австрії, Чехії, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії та Великої Британії. Рейси з Кишинева до Парижа Бове, Брюсселя Шарлеруа, Базеля-Мюлузу та Турину будуть припинені.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабного військове вторгнення до України, повітряний простір України залишається закритим для цивільної авіації. Таким чином, українці можуть переміщатися світом лише через аеропорти сусідніх країн, в тому числі через Молдову, де єдиним діючим цивільним летовищем залишається аеропорт Кишенева.

Джерело

Поділитись
Зараз читають