Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вже сьогодні борець з Болградського району Василь Михайлов виступить на Олімпійських іграх: де подивитися бій

08 Серпня 2024 10:32
Олександра Сергєєва
Вже сьогодні борець з Болградського району Василь Михайлов виступить на Олімпійських іграх: де подивитися бій

Сьогодні, 8 серпня, боротьбу за медалі на Олімпійських іграх розпочне останній спортсмен Одеської області, борець вільного стилю з Тарутинської громади Василь Михайлов. Про це повідомляє Махала з посиланням на пресслужбу НОК.

Василь Михайлов виступатиме у звичній для себе ваговій категорії – 86 кг. Сьогодні  на арені «Champ de Mars» о 12:00 розпочнеться 1/8 фіналу, де бессарабський спортсмен буде змагатися із чемпіоном Європи, срібним призером цьогорічного чемпіонату Європи  спортсменом із Сан-Марино Майлсом Наземом Аміне. Саме цьому спортсмену Василь поступився в 1/4 фіналу чемпіонату Європи, причому з рахунком 2:9, тож тепер він отримав шанс на реванш. 

У разі виграшу  в ⅛ бесарабський борець  о 13:50 вийде на килим проти Османа Нурмагомедова, де змагатиметься за місце у півфіналі. З цим спортсменом теж Василь вже боровся та програв йому у фіналі європейської олімпійської кваліфікації з рахунком 1:3.

І хоча Василь програвав обом спортсменам у минулому, тепер він знає їх тактику та поводження на рингу, тож має усі шанси на перемогу.  Півфінал пройде теж сьогодні приблизно о 19:35. 

В разі програшу майбутньому фіналісту, навіть в першому раунді, борець отримає право участі у втішних змаганнях за право поборотися за бронзові нагороди з тими, хто поступився у півфіналі. У підсумку відбудуться два «бронзових» поєдинки.

Тож втішні сутички пройдуть завтра о 12:00, боротьба за третє місце розпочнеться о 21:00, а великий фінальний бій – о 21:30. 

Як Василь Михайлов боровся за участь в Олімпійських іграх?

Для Василя Михайлова це вже другі Олімпійські ігри. У 2020 році Василь вже був учасником літніх Олімпійських ігор в Токіо. 

Однак цього року легко потрапити до збірної Василю не вдалося – за можливість представляти Україну на Олімпіаді спортсмен боровся декілька разів. Спершу він поступився іншим спортсменам під час світового відбору у Баку (Азербайджан), потім програв під час відбору у Стамбулі (Туреччина). 

Через поразки Василь Михайлов не зміг зайняти місце у збірній країни, але за декілька тижнів до початку Олімпіади стало відомо, що «індивідуальні нейтральні атлети» з росії відмовилися їхати на змагання, і через це відбувся перерозподіл Олімпійських квот. Оскільки Василь і інші українські спортсмени перебували на перших непрохідних позиціях у своїй ваговій категорії на кваліфікаційних турнірах, де були здобуті ліцензії «нейтральними атлетами», саме Україна отримала дані квоти. Таким чином Василя Михайлова включили до складу збірної України.

Де подивитися Олімпіаду-2024?

Вболівати за земляка та стежити за розвитком подій можна на Суспільному мовнику. Тут транслюються усі події Олімпіади-2024. Також дізнатися результати сутичок можна на офіційному сайті Олімпіади за посиланням.

Літні Олімпійські ігри розпочалися в Парижі 26 липня та триватимуть до 11 серпня. Збірна України представлена у 26-ти із 32-х дисциплін, які входять до програми Олімпійських ігор. 

Нагадаємо, за плечима вихованця Тарутинської дитячо-юнацької спортивної школи Василя Михайлова вже є чимало нагород.  Він чемпіон Європи, бронзовий призер чемпіонату Європи, двічі бронзовий призер чемпіонатів світу, бронзовий призер Кубку світу, учасник Олімпійських ігор, срібний призер Всесвітніх пляжних ігор 2019 та чемпіон світу з пляжної боротьби (2021).

Фото відділення НОК в Одеській області.

Поділитись
Зараз читають