Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Кілійській громаді відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-земляку (Фото)

29 Червня 2024 11:48
Ганна Ковальова
В Кілійській громаді відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-земляку (Фото)

В селі Трудове відкрили меморіальну дошку в памʼять про загиблого воїна-земляка Юраш Олександра, який віддав своє життя за вільне майбутнє України. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Кілійського міського голову Вʼячеслава Чернявського.

В

Урочисте відкриття меморіальної дошки відбулося 28 червня – в день Конституції України. Вона розташована в головному сквері поруч з памʼятними знаками ще двом воїнам-землякам – Олександру Фунтовому та Євгену Лебедько.

У церемонії відкриття взяли участь рідні та близькі військового, місцева влада, а також небайдужі мешканці села Трудове. Право зняти державний прапор з меморіалу надали родині Олександра – дружині, матері, донці та сину.

“Ми сьогодні схиляємо голови перед стійкістю матерів, дружин, дітей, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків на війні. Вони загинули за єдність та цілісність України. Шановна пані Віро, Інно, Владиславе та Ксеніє, для нас завжди буде прикладом героїзм та мужність вашого сина, чоловіка, батька. Низький вам уклін”, – зазначили ведучі заходу.

Після того, як меморіальна дошка була освячена, усі присутні поклали квіти.

Солдат Юраш Олександр – водій-телефоніст військової частини А7015 четвертої окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік добровільно доєднався до Збройних сил України, оскільки хотів, щоб чоботів окупантів не було на українській землі. 10 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Райгородка Луганської області у віці 46 років Олександр загинув. Через десять днів, 20 січня, воїна провели в останню путь та поховали на кладовищі в рідному селі.

Поділитись
Зараз читають