Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Білгороді-Дністровському процес створення муралу на вулиці Файнблата добігає кінця (Фото)

23 Вересня 2023 12:55
Ганна Ковальова
В Білгороді-Дністровському процес створення муралу на вулиці Файнблата добігає кінця (Фото)

В оновленій зоні відпочинку, що знаходиться в центрі міста Білгород-Дністровський на вулиці Файнблата, завершуються роботи зі створення муралу на похмурій стіні приватного дому. Про це повідомив Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан.

Ще декілька місяців назад тут вирувала «стихійна торгівля», а зараз на цьому місці встановлені зручні лави, ілюмінація та інсталяція «Серце допомоги» для збору пластикових кришечок, які здаються переробникам, а вторговані кошти направляються на рахунки фондів допомоги ЗСУ. “Впадала в око” лише похмура стіна, яка аж ніяк не додавала гарного настрою мешканцям Аккерману.

Тому міська рада влада домовилася з власником будинку красиво розписати стіни, і таким чином привести до ладу територію загального користування. Після цього міська рада провела опитування серед містян, за допомогою якого аккерманці обрали ескіз майбутнього муралу. Так, більшість респондентів (39%) проголосувало за другий з чотирьох представлених до голосування ескізів. Ще 34% проголосували за четвертий варіант. Через те, що відрив між ними був невеликим, і ескізи виконані в одному стилі, їх обʼєднали в один та сьогодні вже завершується робота зі створення “галереї просто неба” на вулиці Файнблата.

“Нанесення муралу на стіну будівлі вже маже завершено і незабаром місце, де ми облаштували локацію для відпочинку аккерманців, заграє новими фарбами” – поділився Віталій Граждан.

Таким прикладом надихнулися й підприємці міста. Деякі з них теж прикрасили свої обʼєкти підприємницької діяльності гарними зображеннями.

“Радий, що міські підприємці також долучаються до нанесення муралів біля своїх закладів, перетворюючи похмурі сірі стіни на мистецькі галереї під відкритим небом. Дякую представникам бізнесу за те, що докладаєте зусиль, щоб вулиці нашого рідного міста виглядати по-новому” – зазначив міський голова й анонсував важливу річ: “А ми вже обираємо місце, де буде нанесено ще один мурал, ескіз якого оберуть учасники Telegram-каналу «Аккерман офіційний».

Поділитись
Зараз читають