Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді розповіли, скільки коштів у 2023 році було виділено на підтримку військових та їх родин

В Арцизькій громаді розповіли, скільки коштів у 2023 році було виділено на підтримку військових та їх родин

За минулий рік з бюджету громади на оснащення та обладнання захисників було виділено 9,9 млн, а ще 2,7 млн було виплачено у якості грошових компенсацій захисникам та їх родинам. Загалом за 2023 рік на потреби військових було виділено 12,6 мільйони гривень. Про це повідомив Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

Так, на матеріально-побутове забезпечення захисників (придбання форми, одягу, автомобільних запчастин, ремонт оргтехніки) протягом року було витрачено 3,8 млн грн; на закупівлю систем нічного бачення, відеоспостереження, зенітно-пошукових прожекторів – 3,1 млн, а ще 3 мільйони було виділено на підтримку територіальної оборони.

Окрім цього, протягом року здійснювалася фінансова підтримка захисників та їх сімей у тилу в рамках місцевих програм, а саме:

  • 1,2 млн грн – грошової допомоги мобілізованим мешканцям під час дії воєнного стану;
  • 967 тис грн. – матеріально-грошової допомоги сім’ям військовослужбовців, які загинули, зникли безвісті або потрапили в полон;
  • 320 тис грн – виплати грошової допомоги на поховання родинам загиблим військовослужбовцям;
  • 180 тис грн. – грошової допомоги дітям, які втратили одного чи двох батьків внаслідок збройної агресії рф.

Ми знаємо і чуємо потреби, робимо все можливе, щоб підтримувати фінансово, гуманітарно, реагуємо на листи, прохання та запити. І будемо всіляко підтримувати наших захисників та захисниць поки це буде потрібно“, – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, минулого року щоб допомогти захисникам Арцизький міський голова оголосив про проведення у громаді благодійної акції «Разом до перемоги».

Спочатку ідея акції була в тому, щоб замінити традиційні гуляння з приводу місцевих свят на благодійні ярмарки. Першими «по-новому» святкували Главані – замість концерту на честь Дня села було проведено ярмарок та благодійні спортивні змагання. Після них естафету підхопив Арциз, у якому провели низку шкільних ярмарок та благодійних заходів.

Через тиждень після початку акції, до збору несподівано почали долучатися місцеві підприємства. Першим до благодійного заходу приєднався місцевий хлібзавод, а після місцеві магазини та кафе почали масово долучатися та збирати кошти для українських захисників. Лише за місяць вдалося зібрати майже мільйон гривень.

Завдяки коштам, які було зібрано у рамках благодійної акції, громада змогла придбати для захисників необхідні речі, системи Starlink, автомобіль-пікап, потужний прожектор для виявлення шахедів та багато іншого.

Фото Сергія Парпуланського з “Фейсбук”.

Поділитись
Зараз читають