Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі триває облаштування  укриття за 28 млн грн: на якій стадії знаходиться будівництво і хто це фінансує

23 Лютого 2024 19:27
Тетяна Терзі
В Арцизі триває облаштування  укриття за 28 млн грн: на якій стадії знаходиться будівництво і хто це фінансує

В Арцизі триває будівництво укриття в Арцизькому ліцеї №5. Про це видання “Махала” дізналася з повідомлення Арцизького міського голови  Сергія Парпуланського.

«Триває будівництво стаціонарного укриття для найбільшого за чисельністю ліцею громади №5. Наразі вже повністю завершено заливку опорного фундаменту та проводяться роботи з будівництва блочних несучих стін. Наступний етап – встановлення захисного багатошарового покриття та облаштування укриття», – повідомив голова громади.

Нагадаємо, роботи з облаштування укриття розпочалися «з нуля» ще в вересні минулого року. А підготовка до будівництва відбувалася в травні. Тоді відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради замовив комплексну експертизу проєкту будівництва за 20 900 гривень та інженерно-геологічні та інженерно-геодезичні вишукування за 40 тисяч. Після чого за 309 634 гривень замовив проєктно-кошторисну документацію. Усі ці витрати покривалися з місцевого бюджету. 

Саме укриття коштувало понад 28 млн грн. Роботи мали проводити за кошти державного і обласного бюджетів. Замовником робіт став Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації.

Площа укриття складає 634 м2. У тендері взяла участь лише одна фірма — ТОВ «ГАРАНТБУД ЮГ», яку й визнали переможцем. Договір із підрядником уклали 28 серпня. Роботи мали виконати ще  до кінця минулого року. Але не виконали. 29 грудня 2023 року була прийнята додаткова угода. Новий договір діє до кінця 2024 року, до повного виконання сторонами договірних зобов’язань.

Відповідно до додаткової угоди фінансування в 2024 році передбачено з обласного бюджету, а саме: 20 882 754 грн. В 2023 році фінансування відбувалося з державного бюджету у вигляді субвенції –  5 891 644 грн. Додаткова угода внесла зміни і в графік виконання робіт. Закінчення робіт має бути в січні 2024 року.

Судячи з фото, яке виклав в соцмережах Сергій Парпуланський, роботи перебувають на початковій  стадії.

Нагадаємо, в селі Табаки Болградської громади все ще триває облаштування укриття.

Поділитись
Зараз читають