Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі планують присвоїти звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади» всім воїнам, які загинули від рук російських окупантів

16 Серпня 2023 16:37
Тетяна Терзі
В Арцизі планують присвоїти звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади» всім воїнам, які загинули від рук російських окупантів

Відповідне рішення планують прийняти на пленарному засіданні 18 серпня. Проєкти рішень розміщені на офіційному сайті громади.  

Щоб присвоїти Звання посметно, депутати попередньо внесуть зміни в своє ж рішення від 18 червня 2021 року  №434-VIII «Про запровадження відзнаки – звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади», затвердження Положень про її присвоєння та Книгу пошани».

Пропонується «Звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади» присвоювати особам посмертно за особисту мужність і героїзм, виявлені ними при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

В проєкті рішення вказані прізвища 12 військовослужовців, які виявили особисту мужність та героїзм і загинули під час виконання військового та громадянського обов’язку, захищаючи суверенітет і цілісність  України.

Також, в проєкті рішення пропонується присвоїти Звання іноземному громадянину – Сімону Новотному (SIMON  NOWOTNI), мешканцю Федеративної Республіки Німеччина, керівнику  фірми AUTO team  plus Nowotni,  Деттингена, Німеччина; учаснику  благодійної організації  Ermstal hilft e.V.

Він як волонтер багато допоміг громадам Бессарабії, його команда і він сам особисто неодноразово відвідували південь Одещини і Арцизьку громаду.

Видання писало, що за прикладом Симона Новотного в Німеччині створили благодійний фонд Ermstal hilft, і до Бессарабії поїхали з гуманітарною місією інші німці.

У села півдня Одещини регулярно надходила гуманітарна допомога – продукти, одяг та взуття, медичні прилади, засоби гігієни тощо. А коли внаслідок ракетних атак окупантів громади півдня разом з усією Україною перебували у темряві та холоді, німці везли найнеобхідніше – генератори електроенергії…

Імена Почесних громадян будуть занесені  до Книги пошани Арцизької міської територіальної громади. Посвідчення та нагрудний знак «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади» будуть вручені в урочистій обстановці під час святкування Дня Незалежності України або Дня м. Арциз.

За загиблих військових нагрудний знак отримають родичі.

Поділитись
Зараз читають